Nieuws

Politiek journalist Elske Koopman interviewt Dirk Stibbe

Geplaatst op: 03-03-2015

Dat er de laatste jaren veel ontwikkelingen zijn geweest op het gebied van LED weet iedereen, zelfs mensen die zich niet of nauwelijks met verlichting bezig houden. De ontwikkeling van dynamische LED verlichting is echter en heel nieuw terrein, waar de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Politiek journalist Elske Koopman schreef voor NBD magazine een interessant stuk over de opkomst van dynamische LED verlichting en interviewde hiervoor Dirk Stibbe, eigenaar en oprichter van Palladium Lighting.

Hieronder een fragment uit het artikel: 

De ontwikkelingen op het gebied van dynamische LEDverlichting volgen elkaar snel op. Het biedt nieuwe mogelijkheden om elk gebouw een eigen stijl of perfecte wandelroute te geven, elke functie optimaal uit te buiten en elke gewenste sfeer neer te zetten. Verkooptrucs en gezondheidstoepassingen, het kan allemaal met de juiste lichttoepassing.

Dirk Stibbe van lichtadviesbureau Palladium Lighting gebruikt LEDtoepassingen met RGB en wisselt warm en koud licht. “Dat laatste gebruiken we in de zorg. Het is een goed middel om te voorkomen dat Alzheimerpatiënten ‘s nachts gaan dolen. Door de lichten rond zeven uur feller te maken met meer blauw erbij gemengd, van 2700 naar 6500 Kelvin, blijven ze wakker en dat betekent dat ze ’s nachts beter slapen”. In scholen is de techniek ook populair. Als leerlingen een dubbel lesuur hebben, krijgen zij over het algemeen na ongeveer 40 minuten een dip. “Je kunt het licht zo programmeren dat het op dat moment iets feller gaat schijnen, zodat ze wakker blijven”.

Het hele artikel is na te lezen op de website van Elske Koopman: http://www.elskekoopman.nl/content/dynamische-led-verlichting-gaat-hard

Terug naar nieuws